Kuinka ostan ravintoneuvojan palveluita?

TIETOA RAVINTONEUVONNASTA

Ravintoneuvonnalla tarkoitetaan terveyden parantamista ja ylläpitoa ravinnon keinoin. Ravintoneuvoja on perehtynyt terveellisen ravitsemuksen neuvontaan sekä painonhallinnan, suoliston ja hyvinvoinnin tukemiseen sekä ohjaamiseen. 

Kuinka ostan ravintoneuvojan palveluita?

Ravinnolla hoidettaessa edetään aina asiakkaan toiveiden ja tavoitteiden pohjalta. Alla olevan kuvaajan avulla saat käsityksen hoitoprosessin kulusta. 

 1. 1. Yhteydenotto

  Yhteydenotto (yhteydenottopyyntö, nettiajanvaraus, puhelinyhteys)

 2. 2. Maksuton kartoitus (15min)

  Alustava keskustelu puhelimitse tai sähköpostitse mahdollisuuksista hoitaa ravinnon keinoin.

 3. 3. Ajanvaraus ja esitietolomakkeiden lähetys

  Tapaamisesta sopiminen, ajanvaraus, neuvoja lähettään esitietolomakkeet
  asiakkaalle (asiakastiedot, oirekysely, ruokavalion kartoitus). Asiakas
  täyttää lomakkeet kotona ja tuo mukanaan ensimmäiselle tapaamiselle.

 4. 4. Ensimmäinen henkilökohtainen tapaaminen (1,5h)

  Asiakkaan tilannetta kartoitetaan haastattelussa edelleen ja keskustellaan asiakkaan tavoitteista ja mahdollisuuksista parantaa elämänlaatua ravinnon avulla. Keskustelussa selvitetään yleistä jaksamista, terveysongelmia, stressitilannetta, unta, ruokailutottumuksia ym. Tehdään mittaukset alkutilanteen kirjaamista varten: kehonkoostumus, paino, verenpaine. Kehon koostumus alkaa oikean ravinnon myötä muuttua: lihasmassa lisääntyy ja rasvaprosentti laskee. Neuvoja voi suositella korjauksia ruokavalioon ja perustelee ne ymmärrettävästi. Sovitaan ensimmäisistä muutoksista ja asetetaan realistinen tavoite pitkällä aikavälillä sekä ennen seuraavaa tapaamista. Sovitaan seuraava tapaaminen tai yhteydenotto 2-4:n viikon päähän. Asiakas saa täytettäväksi ruokapäiväkirjan kolmen päivän ajalta.

 5. 5. Kirjalliset suositukset

  Tapaamisen jälkeen neuvoja lähettää suositukset kirjallisena kahden päivän kuluessa.

 6. 6. Toinen henkilökohtainen tapaaminen (1h)

  Terveystilanne ja ruokavalio käydään läpi, paneudutaan ruokailun ongelmakohtiin. Kun tarpeelliset muutokset ruokavaliossa ovat toteutuneet, harkitaan tarvitaanko ravintolisiä (vitamiinit, hivenaineet, rasvahapot) muutoksia tukemaan. Neuvoja tarkistaa tapauskohtaisesti, onko ravintolisien käyttö turvallista ja sopivatko ne mahdollisten lääkitysten kanssa. Kehonkoostumusmittaus ja muutosten analysointi. Tavoitteet ja ohjeistus jatkoa varten. Sovitaan seuraava tapaaminen 2-4 viikon päähän.

 7. 7. Kolmas henkilökohtainen tapaaminen (1h)

  Käydään läpi aiemmin sovittuja asioita, tavoitteissa pysyminen, tehdään mittaukset. Sovitaan jatkosta. 

  Asiakas saa kirjalliset ohjeet.

Ravintoneuvonta paketti (3,5h)

aloituskäynti + 2 jatkokäyntiä

179€

 • Tapaamiset vastaanotolla
 • Perusteellinen kartoitus asiakkaan tilanteesta esitietolomakkeiden ja haastattelun perusteella
 • Tilanteen seuranta
 • Ruokapäiväkirjan täyttäminen ja läpikäynti
 • Kirjalliset ohjeet jatkoa varten

Huomio!

Ravintoneuvoja hoitaa asiakasta kokonaisvaltaisesti ja yksilöllisesti ottaen huomioon myös tunnetekijät, koska tunteet vaikuttavat terveyteen. Emotionaalinen stressi voi aiheuttaa muutoksia kehon toiminnassa.

Ravintoneuvonnan aikana huomio kiinnitetään myös uneen ja lepoon, liikuntaan ja ulkoiluun. Tarvittaessa neuvoja suosittelee muita terveyttä tukevia hoitoja liittyen stressinhallintaan, kiputiloihin ym.

Tämän hetkinen terveydentila on monen tekijän summa. Pienetkin muutokset useilla osa-alueilla voivat tuoda suuria muutoksia terveyteen.

Ravintoneuvoja ei milloinkaan puutu lääkärin hoitosuunnitelmaan tai määrättyihin lääkityksiin. Tarvittaessa toimitaan yhteistyössä hoitavan lääkärin kanssa.

Ravintoneuvoja ei tee diagnooseja, se on lääkärin tehtävä. Tarvittaessa ravintoneuvoja kieltäytyy hoitamasta asiakasta ja ohjaa ensin lääkäriin. 

Ravintoneuvontaan on helppo tulla

Vastaanottoni sijaitsee Riihimäellä Hyviteran tiloissa osoitteessa Temppelikatu 10 A, 2. kerros.